top of page

Magnesium zwembad op Curaçao

Zacht en gezond kristalhelder zwemwater met natuurlijke mineralen! FM Pool service biedt als één van de weinige ondernemingen op het eiland magnesiumzwembaden aan. De aanwezigheid van magnesium chloride heeft een verzachtende én reinigende werking op de huid. Tevens kunnen de aanwezige mineralen bij eczeem, psoriasis, acne en andere huidproblemen verlichting brengen. Kortom het hebben van een magnesium zwembad resulteert in een bad met therapeutische meerwaarde, een hogere waterkwaliteit én langere duur van kristalhelder water door het desinfecterende karakter van magnesium.

De oorsprong van deze techniek ligt grotendeels in Australië, een land met veel ervaring en expertise op het gebied van zwemwater behandeling. En waar ook zoutmijnen veelvoudig voorkomen. Wij als FM Pool service brengen deze expertise op Curaçao. Het magnesium dat wij gebruiken wordt gewonnen in een mijn in Groningen (Nederland).


Energiezuinig, onderhoudsvrij en mild voor huid en ogen

Het zijn de karaktereigenschappen van het mineraal magnesium in combinatie met de elektrolyse techniek. Hiermee biedt FM Pool Service een product dat naadloos aansluit bij de wens van de moderne consument. Gebruik minder chemicaliën en geniet van optimaal schoon water met een magnesiumgehalte van 5 gram per liter, dat is tien keer minder dan zeewater bevat aan zouten. Geen last van rode ogen, chloorlucht of ademhalingsproblemen meer, maar profiteer van sterke afname van algengroei en bacteriën.


Het elektrolyse apparaat

FM Pool Service beschikt over een elektrolyse apparaat dat bestaat uit een regelkast, een celbehuizing én heeft een automatische cel reiniging.

Diverse uitbreidingen op de bestaande regelkast zijn mogelijk. Hierbij valt te denken aan een pH en chloor sensor en dosering systeem.

Blijft u graag op de hoogte van alle waarden via uw tablet, Pc of smartphone, kies dan als optie voor het Domotica systeem van "Ey-pools" en voeg wijzigingen aan op ieder gewenst moment.


De werking van het apparaat

Bij het over gaan naar elektrolyse wordt het magnesium mineraal toegevoegd aan uw zwembadwater tot 5 gram/ liter. Elektrolyse zal het aanwezige mineraal scheiden in een deel natrium, chloride en magnesium. Het aanwezige magnesium verzacht en reinigt de huid en geeft een flocculatie effect, hierdoor zal het zwembadwater nog helderder worden.

De constante productie van chloride desinfecteert het zwembadwater op een laag chloorgehalte, hierdoor wordt de groei van algen en bacteriën tegengegaan. Het resultaat: langer genieten van helder zwembadwater ook als u voor langere tijd afwezig bent.


Gemiddeld verbruik per jaar: Voor een zwembad van bv. 40 m3 is het gemiddelde verbruik aan magnesium ongeveer twee zakken per jaar (20kg a zak).


Alle materialen en producten zijn voorradig bij FM Pool service.

Neem bij vragen over magnesium zwembaden gerust contact met ons op.


T: +5999 692 6913


486 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page