top of page

Welke effect heeft regenwater op uw zwembad?

Omdat we op Curaçao wonen, zijn we gewend aan kortstondige onweersbuien. Heeft u er ooit over nagedacht hoe regenwater uw zwembad beïnvloedt?

In dit artikel bespreken we hoe regenwater uw waterchemie kan beïnvloeden en hoe u dit kunt voorkomen.

Poolservice in Curacao


Regenwater versus zwembadwater

Door de vervuiling en stoffen in onze lucht is ons regenwater van nature zuur. FM Pool Service Curaçao raadt aan om uw pH-waarden van het zwembad tussen 7,0 en 7,2 te houden. Regenwater heeft een pH-waarde rond de 5,0. Dus afhankelijk van hoeveel regen je krijgt, kan de pH van het zwembad sterk schommelen bij een heftige regenbui. Elke keer dat er grote schommelingen in de pH-waarden zijn, veroorzaakt dit ongemak voor de ogen.


Vaak omdat de regenbuien op Curaçao van korte duur zijn, wil dit nog niet zeggen dat de pH-waarde volledig zal veranderen. Lichte regenval kan uw pH-waarde tijdelijk verlagen. Wanneer het regenwater zich helemaal vermengt met het zwembadwater dan zal de pH vanzelf weer stijgen. Kortom, een beetje regen zal een uitgebalanceerd zwembad niet snel verstoren.

Een grote hoeveelheid regen die meerdere dagen aanhoudt is echter een ander scenario. Uw zwembad kan op zo'n moment tussen de 10 en 30 cm stijgen. Deze hoeveelheid regen veranderd beslist uw chemische balans. Hierbij is actie vereist! Neem daarom contact met ons op.Afstromend water van de omgeving

Naast regenwater moet je als zwembadeigenaar ook letten op afstromend water. Afstromend water is water afkomstig vanuit huis, tuin of terras en in je zwembad terecht komt. Wanneer dit water uw zwembad binnendringt, kan dit de calciumhardheid, totaal opgeloste vaste stoffen (TDS), alkaliniteit en andere chemische niveaus van uw zwembad in waardes verhogen.Wat nu te doen?

Na een zware onweersbui is het eerste dat u doen, na 12 uur uw water testen. Als zwembadeigenaar is het altijd verstandig om een ​​watertestkit bij de hand te hebben. Neem contact op met ons op als u geen watertestkit heeft. Zodra u de waardes van uw water kent, kunt u starten met de behandeling.


Stappenplan

1. Voer het overtollig water af. Het waterniveau dient halverwege de skimmer niveau te komen. Pas op dat het water niet onder de skimmer komt. Hierdoor kan de pomp drooglopen en andere problemen veroorzaken.

2. Shock uw zwembad met chloorpoeder. Gebruik hiervoor ongeveer 200 gram chloor shock.

3. Wanneer u een te lage pH-waarde meet dan kunt pH plus (soda) gebruiken om de pH te verhogen. Breng de pH altijd naar 7.0 of 7.2

4. Wanneer u een te hoge pH meet dan kunt u zuur gebruiken om de pH omlaag te brengen. Ga hiermee voorzichtig om. Zuur is erg agressief als het in contact komt met uw huid. Bescherm daarom uw neus, ogen en huid goed.
2.179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page