top of page

De invloed van warme temperaturen op zwembaden


Met de zomer in volle gang op Curaçao en de temperaturen die stijgen, is het belangrijk om te weten wat de effecten van warme temperaturen zijn op zwembaden. Of je nu een zwembadeigenaar bent of gewoon van zwemmen houdt, begrijpen hoe hitte invloed heeft op zwembaden is cruciaal om te zorgen voor een veilige en plezierige zwemervaring.


Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Chloorniveaus: Hogere temperaturen versnellen de afbraak van chloor in zwembadwater. Dit kan resulteren in een afname van de effectiviteit van chloor als desinfectiemiddel. Het is belangrijk om regelmatig het chloorgehalte te controleren en aan te vullen om de waterkwaliteit te handhaven. Onze zwembad medewerkers zullen in deze warme periode de dosering van chloor om bovenstaande reden verhogen.

  2. Algen en bacteriën: Warme temperaturen bieden een gunstige omgeving voor de groei van algen en bacteriën in zwembaden. Regelmatige filtratie en het gebruik van algicide zijn essentieel om het water helder en schoon te houden. Onze zwembad medewerkers zijn getraind om tijdig actie te ondernemen.

  3. Waterverdamping: De hitte kan ook leiden tot verhoogde verdamping van het zwembadwater, waardoor het waterniveau daalt. Zorg ervoor dat je het waterniveau regelmatig controleert en bijvult om schade aan de pomp en het filtersysteem te voorkomen. Afhankelijk welke onderhoudscontract u bij ons heeft komen wij 1 of 2 keer per week bij u langs.

  4. Meer zwemmers: Warme temperaturen trekken meer zwemmers aan. Des te intensiever het zwembad wordt gebruikt des te sneller de chloor in het zwembad op raakt. Dit kan resulteren in een afname van desinfectiemiddel en het groen worden van zwembaden.

Kortom, warme temperaturen hebben negatieve invloeden op zwembaden. Het is belangrijk om maatregelen te nemen om de waterkwaliteit te behouden. Wij doen ons best om in de maanden augustus, september en oktober te voorkomen dat uw zwembad groen worden. Helemaal 100% voorkomen kunnen we niet altijd invloed hebben op de bovengenoemde factoren.


Als je professioneel advies nodig hebt over zwembad onderhoud in warm weer, aarzel dan niet om contact op te nemen. We zijn hier om je te helpen en ervoor te zorgen dat je van je zwembad kunt genieten, ongeacht de temperatuur.

Contact: +59996926913

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page